Search
Close this search box.

De Opel Corsa, met zwartgeverfde banden

Mijn eerste auto was een Opel Corsa en dat zou een prima auto zijn. Later bleek dat eigenlijk helemaal niet zo te zijn. Een kortverhaal over mijn eerste auto, waarvoor ik eigenlijk te veel betaalde.  

Nee, dit was een prima garage. Dit was een vriend van een achterneef van een toenmalige vriendin. Dus die was te vertrouwen. Toch had ik mijn bedenkingen erbij. Ik bedoel, wat was het eigenlijk een rotzooi. Waarom stonden er eigenlijk zoveel auto’s in die garage waar ze mee bezig waren? Waar waren de auto’s waar je gewoon uit kon kiezen? Blijkbaar kon ik alleen kiezen uit deze zeegroene Opel Corsa met als bouwjaar 1984.

Ik liep wat om de auto heen. Er werd mij geattendeerd op de nieuwe banden. Of ik ze niet mooi vond. Ja, toegegeven, ze waren schitterend hoor. Mooie wieldoppen. De banden zelf glommen wel raar.

Of ik een stukje mocht rijden? Er werd wat moeilijk gekeken. Ja, het was wel druk in dit gedeelte van Den Haag. Had ik wel voldoende ervaring? Ik legde uit dat ik een jaar mijn rijbewijs had. Dat vond men blijkbaar voldoende. Daarna reden we door Den Haag. De auto deed wat hij moest doen. Zelfs de autoradio werkte.

Alles was prima. Dus ik informeerde naar de prijs. Nu deed zich het probleem voor. Ik had niet echt verstand van auto’s op dat moment. Dus ik betaalde veel te veel voor de auto. Voor dat geld had ik misschien wel twee auto’s kunnen kopen. Misschien verklaarde dat de reden dat we vriendelijk uitgezwaaid werden.

Nu verwacht je natuurlijk dat er zich meteen problemen voordeden met de auto. Dat ik een wrak gekocht had. Je weet wel, eentje waar je doorheen zakt wanneer je op de rem trapt. Nee hoor. Dat gebeurde echt niet.

Het enige wat er gebeurde was dat de meneer van de wasstraat me op een gegeven moment vroeg waarom er zoveel zwarte verf van de auto afkwam. Na wat onderzoek bleek dat af te komen van de nieuwe banden. Na wat meer onderzoek bleek het profiel nagenoeg verdwenen te zijn. Misschien was dat de reden waarom een dag eerder het remmen op de snelweg zo’n uitdaging was…

Afbeelding bovenaan deze pagina: Unsplash.

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!