Search
Close this search box.

Een recensie van de Next Level Burger

Wanneer je een product een andere verpakking geeft, is het geen nieuw product. Tenzij je de ingrediënten, smaak of structuur ervan wijzigt (als het om voedingswaren gaat). Van de “nieuwe” veganistische producten (deze week gepresenteerd) is niet ieder product “nieuw.” De Next Level Burger is wel nieuw. Deze vegan burger uit Duitsland moet een betaalbaar alternatief zijn voor de premium vegan burgers.

Nieuws

Lidl kondigde het nieuws groots aan. Niet zozeer via de eigen website. Het waren andere websites die er melding van maakten. Een melding dat het assortiment vegetarische en veganistische producten uitgebreid zou worden. Bijvoorbeeld via de website van het AD. Je moet dit wel met een kleine korrel zout nemen. Een aantal producten is gewoon voorzien van een nieuwe verpakking. Dat geldt niet voor de Next Level Burger. Deze vegan burger is gemaakt door het Duitse bedrijf Vefo GmbH.

Uiterlijk

Als het om het uiterlijk gaat, dan lijkt deze burger niet onder te doen voor de duurdere varianten. Zelfs de verpakking is een-op-een gekopieerd. Je kunt de plastic delen gemakkelijk scheiden van de kartonnen gedeelten.

Wat opvalt is de hoeveelheid vocht die zich in de verpakking bevindt. Meer vocht dan bij anderen burgers. Dat zorgde bij mij in ieder geval voor vraagtekens. Zou dit het bakken van de burger kunnen hinderen? Dat bleek niet het geval te zijn. Toch is het bakken van de burger een kleine uitdaging. Waar andere burgers echt eerst even moeten “wennen”, gaat het met deze burger soms wat hard. Ook al zet je het vuur lager. Zeker naar het einde toe ben je dus voortdurend aan het draaien.

Is de burger klaar, dan kun je niet echt herkennen om welk soort burger het gaat. Zou je een andere premium burger ernaast leggen, dan merk je weinig uiterlijke verschillen.

Smaak en structuur

De Next Level Burger is qua smaak iets milder. Al hield ik een wat bittere smaak in mijn mond. De structuur is wat taaier dan die van andere burgers. Iets wat je niet zou verwachten bij dit soort burgers. Zeker niet wanneer ze zouden moeten lijken op “echt vlees.”

De grote vraag is natuurlijk of het een product is dat de moeite waar is. Dat is altijd lastig te bepalen. Zelf eet ik sinds mijn achttiende geen vlees meer, dus ik weet niet mee wat de smaak en structuur is van vlees. Waar het bij mij om gaat (dus): is de burger lekker?

De burger is een prima alternatief voor de duurdere burgers. Je moet er alleen niet hetzelfde van verwachten. Alleen is er nog zoiets als de prijs-kwaliteitsverhouding. Deze loopt met € 3,29 een beetje mank. Zoveel scheelt het niet in prijs vergeleken met de Garden Gourmet Incredible Burger (prijs tussen de € 2,58 en € 3,44). De prijs is wel aanzienlijk lager dan die van de burgers van Beyond Meat en Moving Mountains.

Vormt deze burger dus een echte concurrent voor de duurdere premium burgers? Vooralsnog niet, denk ik. Als het gaat om smaak en structuur blijft de burger een beetje achter. Dat is een gemiste kans. Net zo’n gemiste kans als de overige “nieuwe” producten. Deze zijn in de meeste gevallen niet echt “nieuw”, afgezien van de verpakking.

The Next Level Burger
The Next Level Burger

Zou ik de burger opnieuw kopen?

Zeker! Wanneer men aan zal kondigen dat de burger echt vernieuwd is. Dus niet alleen de verpakking.

Eindoordeel

De Next Level Burger is een stap in de goede richting van Lidl. Men heeft het aanbod misschien niet helemaal uitgebreid, maar op bepaalde punten gewoon vernieuwd. Het kan een reden zijn om de supermarkt te bezoeken en zelf te bepalen of je de burger (en de andere producten) lekker gaat vinden.

Als eindoordeel geef ik deze keer een rapportcijfer. Een cijfer dat voor verbetering in aanmerking komt.

The Next Level Burgers voor bereiding.
The Next Level Burgers voor bereiding.
The Next Level Burgers na bereiding.
The Next Level Burgers na bereiding.

Rapportcijfer: 6

Er valt nog wel wat te verbeteren aan deze Next Level Burger. De soms bittere nasmaak is iets dat veranderd mag worden. De prijs mag omlaag, wanneer men echt goed wil concurreren met de andere, premium, burgers. Ook zou het fijn zijn wanneer de burger iets makkelijker te bakken is.

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!