Search
Close this search box.

Wereld TOS Dag 2024

Datum

donderdag 24 oktober 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: 18 oktober 2024.

Op 24 oktober is het Wereld TOS Dag (Engels: International Developmental Language Disorder Awareness Day). Op die dag staan we stil bij mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), behandelingsmethoden en begeleiding van mensen met een TOS.

Naar schatting hebben in Nederland rond de 260.000 kinderen en jongvolwassenen volgens de website Wereld TOS Dag deze aandoening. De aandoening zorgt ervoor dat de hersenen het verwerken van taal niet goed kunnen uitvoeren. Dit zorgt voor taalachterstanden en leren van taal is moeilijker.

Een juiste en vooral vroegtijdige diagnose kan ervoor zorgen dat er op tijd begonnen kan worden met een juiste behandeling. Daarom is deze dag enorm belangrijk. De dag zorgt voor bewustwording. Welke behandelmethoden zijn er en wat is het belang van een tijdige signalering?

Meer informatie

De informatie over dit onderwerp is niet alleen te vinden op de Nederlandstalige website van Wereld TOS Dag. Je kunt ook meer informatie vinden op Raising Awareness for Developmental Language Disorder. Dit is de Engelstalige website.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:donderdag 24 oktober 2024
  • Tijd: Hele dag

Organisator

Raise Awareness of Developmental Language Disorder (DLD)
Website
https://radld.org/

Andere Organisatoren

Wereld TOS Dag
Website
https://wereldtosdag.nl/