Search
Close this search box.

Dag van de jeugd

Datum

maandag 12 augustus 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 12 augustus. 

De Dag van de Jeugd (International Youth Day) is een door de Verenigde Naties uitgeroepen dag waarop de jeugd centraal staat. Deze dag vindt jaarlijks plaats op 12 augustus.

Dat klinkt natuurlijk heel mooi: een dag waarop de jeugd centraal staat, alleen wat houdt het in? De Verenigde Naties willen regeringen en het bedrijfsleven oproepen om deze dag in het teken te laten staan van maatschappelijke kwesties die een relatie hebben met de jeugd wereldwijd. Dat lees je op deze pagina. Is er op andere dagen dan geen aandacht voor jeugdigen? Soms niet. Door oorlogen, conflicten en armoede bijvoorbeeld niet. Juist vrede moet ervoor zorgen dat kinderen kunnen opgroeien en hun idealen zouden kunnen bereiken. Dat is alleen mooi, alleen soms niet realistisch. Vandaar dat een dag als de Dag van de Jeugd dus noodzakelijk is. Om vooral volwassenen te bewegen om iets te doen.

Toekomst

Jongeren hebben de toekomst, dat weet iedereen. Alleen wat voor toekomst hebben zij wanneer er niets gedaan wordt om ze een toekomst te geven. Wanneer er nu niets gedaan wordt om ze een toekomst te garanderen? Daar lees je meer over via de speciale website over dit onderwerp.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:maandag 12 augustus 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

United Nations/Verenigde Naties
Website
https://www.un.org/en/