Search
Close this search box.
Dag van de koffie (nationaal)

Dag van de koffie (nationaal)

Wanneer: 26 september 2023.

Op 26 september is het Dag van de koffie. Verwar deze dag alleen niet met de internationale editie van de Dag van de koffie! Dit gaat om de Nederlandse editie. Er zijn namelijk tal van nationale edities van deze dag. Denk aan bijvoorbeeld de Amerikaanse, Engelse, Japanse en dus ook de Nederlandse dag… 

Dit alles maakt deze dag natuurlijk niet minder speciaal. Een dag om stil te staan bij koffie. Koffie om van te genieten of juist om extra van te genieten. Een dag om misschien te beginnen met… 

Of gewoon een dag om je over te verbazen, want waarom zijn er zoveel verschillende dagen die betrekking hebben op koffie? Waarom niet gewoon een internationale versie en daarmee basta?

Ja, de Amerikaanse versie is de Nederlandse versie niet. Zo hebben wij Nederlanders niets met 29 september 1723, toen de eerste zending koffiebonen verscheept werd van Brazilië naar de VS. 

Vierde dinsdag

Er is zelfs wat onduidelijkheid over de exacte dag waarop de Nederlandse editie plaatsvindt. Is dat nu de vierde dinsdag of gewoon iedere 26ste september? Het is gewoon iedere vierde dinsdag van september. 

Datum

dinsdag 26 september 2023
Verlopen

Tijd

Hele dag

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:dinsdag 26 september 2023
  • Tijd: Hele dag
Categorie