Search
Close this search box.

Internationale Dag van de Chocolade

Datum

vrijdag 13 september 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 13 september.

Verwar de Internationale Dag van de Chocolade niet met Wereld Chocolade Dag (7 juli). De Internationale Dag van de Chocolade is er op 13 september omdat op die dag Milton S. Hershey geboren werd in 1857. Zijn naam is verbonden aan Hershey Chocolate Company.

Hershey

Milton Snavely Hershey (13 september 1857 – 13 oktober 1945) staat te boek als Amerikaans chocolatier, zakenman en filantroop. Zijn bedrijf kreeg de naam The Hershey Company en werd later afgekort tot Hershey’s. Het is vandaag de dag nog steeds een van de grootste fabrikanten van chocolade. Dat niet alleen. Het bedrijf produceert nog veel meer dan dat. Veel merknamen zijn gericht op de Amerikaans-Engelse markt. Enkele bekende namen, waaronder M&M’s zijn inmiddels overgenomen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Kit Kat.

In tegenstelling tot Wereld Chocolade Dag hoeft er dus geen verwarring te bestaan over de datum. Hershey werd gewoon geboren op die dag (13 september). Alleen is het genoeg reden om de dag dan weer te koppelen aan zijn geboortedatum? Dat is dan weer een andere vraag. Er zijn genoeg personen die belangrijk zijn geweest als het gaat om de geschiedenis van chocolade. Ze zouden dan allemaal een dag verdienen. Producenten en bedenkers van chocolade waren er genoeg. Met de Internationale Dag van de Chocolade zitten we dus wel een beetje vast aan Hershey’s erfenis. Daar kunnen we niet omheen.

Food Days

Omdat chocolade nu eenmaal zo populair is, kunnen we onmogelijk voor iedereen die belangrijk is geweest bijzondere dagen instellen. Dan zijn we nog wel even bezig. Bovendien, de Amerikanen hebben er al voor gezorgd dat er zoveel dagen zijn waarop chocolade een bijrol speelt. Kijk maar eens op deze Wikipedia-pagina met de food days.

Afbeelding bovenaan deze pagina: Unsplash.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:donderdag - vrijdag 12 - 13 september 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie