Search
Close this search box.

Internationale Dag van de fysiotherapeut

Datum

zondag 08 september 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 8 september.

Een dag die in het teken staat van fysiotherapie en het werk dat verricht wordt door fysiotherapeuten. Dat is waar het om gaat op de Internationale Dag van de fysiotherapeut (Word Physical Therapy Day). Daarnaast is het een goede manier om aandacht te vragen voor de rol die zij vervullen binnen de gezondheidszorg.

De dag is er sinds eind jaren negentig (1996). De organisatie die besloot om deze dag in te stellen kent een oudere geschiedenis. Dat is de organisatie World Physiotherapie. Die organisatie werd opgericht in 1951. Hierbij zijn wereldwijd meer dan 600.000 therapeuten uit het vakgebied aangesloten. Daarnaast zijn nog eens meer dan 120 vakorganisaties aangesloten. De volledige naam is overigens World Confederation for Physical Therapy (WCPT).

Doel van WCPT

De organisatie heeft als doel om het beroep te verbeteren. Dat niet alleen, kan altijd verbetert worden. De organisatie gaat ervan uit dat iedereen recht heeft op passende zorg, met daarbij aandacht houden voor culturele verschillen en diversiteit, menselijke waardigheid en een goede basis die gestaafd is op wetenschappelijke ontwikkelingen.

De herkomst van de organisatie is terug te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Dit houdt niet in dat de organisatie zich alleen tot dit land beperkt. Zo werkt men nauw samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Congressen in Nederland

Het laatste congres van de WCPT dat gehouden werd in Nederland is alweer lange tijd geleden. Dat was in 2011. Daarvoor werd een congres gehouden in Amsterdam.

Meer informatie

Wil je meer weten oer de World of Physiotherapy, dan bezoek je de website.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zondag 08 september 2024
  • Tijd: Hele dag

Meer informatie

World PT Day
Categorie

Organisator

World Physiotherapy
Website
https://world.physio/
World PT Day