Search
Close this search box.

Internationale Dag voor Gelijke Beloning

Datum

woensdag 18 september 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 18 september. 

De dag waarop we eens goed moeten nadenken of de manier waarop mensen waardering krijgen voor hun werkzaamheden wel de juiste manier is. Op de Internationale Dag van de Gelijke Beloning moeten we inzien dat dit niet altijd het geval is. Dit in tegenstelling tot wat soms weleens beweerd wordt. 

Hoe zou de wereld eruit zien wanneer de beloning tussen vrouwen en mannen er gelijk uit zou zien? Hoe zou het dan gesteld zijn met de arbeidskansen van meisjes en vrouwen? Hun toekomstperspectief zou er misschien wel heel anders uit kunnen zien. Dat niet alleen, het zou de deur kunnen openen naar andere mogelijkheden. Alleen wanneer ook mannen hun bijdragen zouden leveren natuurlijk, mits dit van toepassing is. 

Gelijke beloning, zonder genderbeperkingen. Dat is waar het op 18 september om draait. Eigenlijk zou dit op iedere dag zo moeten zijn. Sterker nog, dit zou nooit meer zo moeten zijn. De genderbeperkingen op het gebied van beloning zouden er niet moeten zijn. Ze zijn er wel en er zijn allerlei ‘mooie’ redenen en excuses voor te bedenken. Stuk voor stuk kunnen ze onderuit gehaald worden. Ze kloppen niet en komen neer op hetzelfde: het in standhouden van een loonkloof of Gender Pay Gap

Discriminatie

Wanneer je het woord arbeids weghaalt, blijft alleen het woord discriminatie nog over. Dat is eigenlijk wat het is. Op basis van gender wordt er gediscrimineerd. Dat hoeft overigens niet alleen meer beperkt te zijn tot cis vrouwen. Denk ook eens aan de personen die niet binnen ‘dat hokje’ vallen bijvoorbeeld. Non-binaire personen, trans vrouwen en in mindere mate trans mannen. 

De Verenigde Naties heeft deze dag ingesteld om ons met de neus op de feiten te drukken. De vraag is alleen of het erg veel helpt. In Nederland kent men ook een loonkloof, al denken sommige mensen daar anders over. Het wordt soms zo vertaald dat het uiteindelijk allemaal ligt aan de personen die het overkomt. Men zou beter moeten onderhandelen of men moet maar meer gaan werken. 

Rol van de man

Eigenlijk valt en staat het, hoe vervelend dit ook mag klinken, met de rol van de man. Mannen bepalen voor een groot deel nog steeds hoe het eraan toe gaat. Zij drukken een stempel op de economie. Of dat nu is door hun positie als kostwinner of beslissingsmaker in bijvoorbeeld de politiek. Is daarmee gezegd dat vrouwen dat niet kunnen of willen? Nee. De kansen, daar gaat het om. 

Pakken vrouwen dan die kansen niet? Het gaat erom dat die kansen soms niet geboden worden. Dat er geen gelijke beloning plaatsvindt voor hetzelfde werk kan daarbij een doorslaggevende rol spelen. Wanneer je voor diezelfde werkzaamheden niet dezelfde waardering krijgt, doet dit iets met je. Dat niet alleen, het zorgt er niet voor dat je aanpassingen kunt doen. Denk dan aan bijvoorbeeld aanpassingen die ervoor zorgen dat de rolverdeling thuis zou kunnen veranderen. Dat is overigens niet alleen gekoppeld aan salaris. Een mentaliteitsverandering is daar ook voor nodig. Zoiets doe je niet alleen. 

Stel je voor dat je dit wel doet, als stel dat bestaat uit een heterokoppel en je merkt dat je in een positie als vrouw minder salaris ontvangt? Dan zijn de mogelijkheden dus beperkt of beperkter. In sommige gevallen wordt het dus onmogelijk gemaakt. 

Op deze dag is het goed om over dit soort zaken na te denken. Alleen, dat mag je de dag erna ook doen. Net zoals de de dag daarna. 

Los van een rolverdeling tussen vrouwen en mannen is er nog iets anders belangrijk. Een vrouw is natuurlijk niet ‘gekoppeld’ aan een man. Gelukkig niet. Dan zouden vrouwen die behoren tot de LGBTQIA+ gemeenschap toch wel een groot probleem hebben, nietwaar? 

Veel groter dan die ‘koppeling’

Er is dus nog een veel groter probleem dan die ‘koppeling.’ Een loonkloof is eigenlijk een keiharde trap. Op basis van een gender wordt die trap uitgedeeld en levert dit beperkingen op. Zelfs al ben je niet ‘gekoppeld’ aan een man, dan nog kan het zijn dat je bepaalde stappen wilt ondernemen. Je zal maar gewoon een relatie hebben of je zal gewoon maar single zijn. Ook jij hebt dromen, maar ook jij hebt vaste lasten. Daarbij: het gaat ook om waardering. Dat je voor datzelfde werk, waar je misschien keihard voor werkt en je misschien nog eens extra hard voor hebt geknokt om daar te komen (omdat je vrouw bent) ook nog eens niet de waardering krijgt…. is gewoon… waardeloos. In plaats daarvan mag je ook een ander woord gebruiken. 

Ben je een trans vrouw, dan heb je ook hard moeten werken om daar te komen. Naast alle onbegrip die je op bepaalde momenten toch al te verwerken krijgt vanuit de samenleving, krijg je ook nog eens te maken met die verderfelijke loonkloof. Het is natuurlijk totaal misplaatst om te stellen dat het uiteindelijk wel een soort-van acceptatie is… Laten we eerlijk zijn, je kreeg een loonkloof, net zoals de cis vrouwen… Dat is alleen, nogmaals, misplaatst. 

Wat ook misplaatst is: de loonkloof en de excuses. Er zijn zoveel excuses op te voeren. Variërend van vrouwen die uit kunnen vallen door zwangerschap, vrouwen die zorgen voor kinderen…

Waarom is dit allemaal zo? Omdat mannen dit nalaten. Hier en daar nemen ze heel leuk een papadag op. Dit is een dag waarin de vrolijke papa hier en daar wat werk combineert met de zorg voor de kinderen en zich als het ware opwerpt als een oppas. Geloof me, er zijn vaders die er zo over denken. Een oppas voor de eigen kinderen.

Mannen houden dit vooral in stand. Het was al eeuwen zo en daarom blijft het zo. Toch werken vrouwen hier ook aan mee. Helaas, zo is het. Niet alle vrouwen overigens. Juist daarom is een dag als deze zo enorm belangrijk. Het moet vrouwen ervan overtuigen om de absurditeit en de abnormaliteit van deze dag in te zien.

Meer informatie


Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:woensdag 18 september 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

United Nations/Verenigde Naties
Website
https://www.un.org/en/