Search
Close this search box.

Internationale Kattendag

Datum

donderdag 08 augustus 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 8 augustus

Op 8 augustus is het Internationale Kattendag (International Cat Day). De dag is er sinds 2002 en was een initiatief van Stichting IFAW. Het doel van de dag is om de aandacht te vestigen op de kat. Dan vooral voor iedereen die een eigenaar is van een kat.

Geef de kat aandacht op deze dag. Nog meer aandacht dan dat je de kat normaal geeft misschien. Dat lees je de website van International Cat Care (iCatCare). Sinds 2020 is (iCatCare) verantwoordelijk voor de verdere invulling van deze dag. Vandaar dat alle informatie over deze dag te vinden is via een speciale website.

The Kiffness

Op die website zijn tips te vinden wanneer je er echt zelf niet meer uitkomt. Kom je er trouwens zelf niet meer uit, dan bestaat er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om te doen wat The Kiffness doet…

Het zal wel wat moeite vergen, maar met een beetje oefenen kom je er vast wel uit. Een andere optie: spelletjes spelen. Dat vergt wel wat moeite, zoals je hieronder kunt zien.

De kat als huisdier

Hoe zit het precies met de kat als huisdier? Ze behoren tot de oudste huisdieren (3000 voor Christus), zoals je hier kunt lezen. Net zoals met ieder huisdier zijn er wel dingen waarmee je rekening moet houden. Dat weet je wanneer je een kat hebt. Denk je erover na, lees dan van te voren over dit onderwerp. Maak een beslissing op basis van wat je leest en door te praten met mensen die een kat als huisdier hebben. Vergeet alleen niet: geen kat is hetzelfde. Dat geldt overigens ook voor andere huisdieren, zoals een hond.

Als het om de aanschaf gaat, ga zorgvuldig te werk. Laat je hier ook niet leiden door mooie verhalen. Ook niet door rare verhalen. Vertrouw op je gevoel en verdiep je in de achtergrond(en) van de persoon die de kat aanbiedt.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:woensdag - donderdag 07 - 08 augustus 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

International Cat Care (iCatCare)
Website
https://icatcare.org/