Search
Close this search box.

Jonge talentendag

Datum

maandag 15 juli 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 15 juli.

De naam Jonge talentendag is een stuk korter dan de officiële naam van deze dag, 15 juli. De officiële naam is World Youth Skills Day. Het gaat om een dag die in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Sommigen omschrijven deze dag ook wel als Internationale dag van de jongerenvaardigheden. De boodschap is nog steeds hetzelfde.

Net zoals dit het geval is voor (bijna) iedere bijzondere dag die een initiatief is van de Verenigde Naties is ook voor deze dag een speciale website beschikbaar. Op deze website kom je alles te weten over deze dag. Zo lees je dat de dag voorgesteld werd in 2014 en de eerste officiële dag een feit was in 2015. Dit allemaal dankzij deze resolutie. Het bijbehorende actieplan is te bekijken via deze link.

Motivatie

Doel van deze dag is de talenten van jongeren en jongvolwassenen te stimuleren en hen te motiveren. Daarnaast is de dag bedoeld om leraren, trainers en opvoeders te begeleiden om jongeren en jongvolwassenen hierbij te helpen. Naar schatting zijn er jaarlijks 600 miljoen nieuwe banen nodig om jongeren te helpen om hun talenten te ontwikkelen.

De VN verwacht dat tot aan 2030 het aandeel jongeren met meer dan 78 miljoen zal gaan groeien. Dit levert uitdagingen en problemen op, zo is de gedachte. Onderwijs- en opleidingen moeten aansluiten bij de behoeften. Dat niet alleen, ook moeten er voldoende plaatsen aangeboden worden waar vervolgens de talenten tot ontplooiing kunnen komen.

Invloed van de pandemie

De invloed van de COVID-19 pandemie is volgens de VN erg groot geweest en zal ook de komende jaren nog merkbaar zijn.

Doelgroep

De doelgroep om wie het gaat bestaat uit personen tussen de 15 en 29 jaar oud.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze dag, dan zijn de onderstaande links de moeite van het bekijken waard.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zondag - maandag 14 - 15 juli 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

United Nations/Verenigde Naties
Website
https://www.un.org/en/