Search
Close this search box.

Junk Food Day

Datum

zondag 21 juli 2024
Verlopen

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 21 juli.

Het is een dag waarop je alle remmen los kunt gooien, want het is dé dag waarop je ongestoord mag genieten van junk food. Het is op 21 juli Junk Food Day. Je kunt de herkomst van deze dag waarschijnlijk al wel raden…

De herkomst van junk food mag je overigens niet zoeken in de Verenigde Staten. De herkomst van de dag wel. Laten we eerlijk zijn, de herkomst van junk food mag je gewoon zoeken in de opkomst van wat we nu kennen als die gefrituurde aardappelproducten waarover soms enige discussie bestaat. Is het patat of is het friet? Dat is namelijk voor een groot deel de basis van junk food. Al is niet iedereen het misschien daarmee eens.

Oorsprong

De oorsprong van junk food dan. Laten we eerst eens beginnen met een goede definitie. Wat is het nu precies? Nou om te beginnen is het voedsel. Dat is natuurlijk een heel ruim begrip en daarmee zou de dag in het teken staan van heel veel voedsel. Dus ook van groente en fruit.

Bij junk food (soms ook zonder spatie geschreven) denk je aan een bepaald soort voedsel. Juist niet aan groentefruit. Niet aan gezond. Oftewel: geen voedingsvezels, geen mineralen, eiwitten en alles waar je eigenlijk wel aan zou moeten denken. Je denkt er niet aan, want het is gewoon lekker. Alleen je denkt er niet aan, want het is junk. Het is alleen niet echt junk, want normaal gesproken eet je natuurlijk geen rommel of troep. Het gaat om voedsel dat dus eigenlijk niet heel goed voor je is. Vandaar dus de naam. Misschien is de term fastfood een betere, want daar gaat het ook om. Eten dat niet alleen snel gemaakt wordt, maar eigenlijk ook snel in andere opzichten. Wanneer je er veel van eet heeft dat snel invloed. Alleen daar wil je op een dag als vandaag even niet aan denken! Het is vandaag namelijk Junk Food Day!

Zonder schuldgevoel

Dus, vergeet wat hierboven vermeld staat. Het is vandaag alsof die waarschuwingen even niet bestaan. Superslecht bestaat voor een dag niet. Althans, dat is de gedachte achter deze dag. Je mag ervan genieten, zonder schuldgevoel. Dat mag je morgen weer hebben. Als dat geen fijne gedachte is….

Tips nodig? Nou, die zijn er genoeg te vinden…. Wees creatief. Of je er alleen mee moet beginnen als ontbijt, die keuze maak je zelf.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zaterdag - zondag 20 - 21 juli 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie