Search
Close this search box.

Lego Dag

Datum

dinsdag 28 januari 2025

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 28 januari.

Op 28 januari 1958 diende Godtfred Kirk Christiansen (8 juli 1920 – 13 juli 1995) een wel heel bijzonder patent in, die ervoor zorgde dat we 28 januari beschrijven als Lego Dag. Op die dag in 1958 werd het patent voor het Legosysteem zoals we dit vandaag de dag kennen ingediend door Christiansen, als derde zoon van de originele uitvinder van dit systeem. De uitvinder ervan was Ole Kirk Christiansen (1891 – 1958).

De geschiedenis is bekend

De geschiedenis van het bedrijf Lego kennen de meest mensen inmiddels wel. Die is net zo bekend als Lego zelf. Inmiddels is Lego meer dan alleen maar kinderspeelgoed. Lego is er niet alleen voor kinderen. Ook jongvolwassenen en volwassenen bouwen er lustig op los. Niet alleen op een dag als vandaag. Bouwen kan altijd. Ook door officiële dagen die door het bedrijf uit Denemarken zelf aangewezen zijn. Neem nu 27 december. Dan is het Lego Build Day.

Geen officiële dag

Lego Dag (in het Engels Lego Day) is geen officieel door de Lego Group erkende dag. Dat neemt niet weg dat Lego enthousiastelingen overal ter wereld aandacht besteden aan deze dag. Niet alleen dat. Winkels besteden ook aandacht aan deze dag, door Legosets met korting aan te bieden.

De dag is vooral bedoeld om aandacht te besteden aan dit unieke van oorsprong kinderspeelgoed. Inmiddels is dat het niet meer alleen. De tijd dat alleen kinderen speelden met Lego is dus allang voorbij. De sets die op de markt gebracht worden speciaal voor volwassenen zijn daarvan een goed voorbeeld.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:dinsdag 28 januari 2025
  • Tijd: Hele dag
Categorie