Search
Close this search box.

Nationale Ouderendag

Datum

vrijdag 04 oktober 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Nederland
Wanneer: jaarlijks, iedere eerste vrijdag van oktober.

Iedere eerste vrijdag van oktober is het Nationale Ouderendag. Een dag waarop we stilstaan bij de ouderen in ons land en nadenken over de zaken die voor de ouderen in onze samenleving belangrijk zijn. Het Nationaal Ouderenfonds vraagt op deze dag aandacht voor de oudsten in onze samenleving.

Ouder worden brengt beperkingen met zich mee en dat is voor niet iedereen gemakkelijk. De maatschappij houdt hiermee soms geen rekening. Op een dag als vandaag wordt aandacht gevraagd voor deze zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan eenzaamheid, mobiliteit en gezondheid. Het zijn slechts een aantal zaken die belangrijk zijn.

Alle ouderen in Nederland

Hoe zorgen we voor de mensen die eerder voor ons gezorgd hebben? Het Ouderenfonds zet zich in de eerste plaats in voor de alle ouderen in Nederland. Daarnaast wil men iedereen bewust maken van de aanwezigheid van deze mensen. Zodat ze niet vergeten worden. In een samenleving waarbij het gaat om snelheid, online en een actief leven zou je soms vergeten dat niet iedereen deel kan nemen aan deze samenleving, vanwege een leeftijdsbeperking. In andere gevallen kan dit te maken hebben met gezondheidsredenen of een lichamelijke beperking. Voor die twee categorieën zijn er natuurlijk andere belangenorganisaties. Het Nationaal Ouderenfonds komt dus op voor de ouderen van onze samenleving.

Vergrijzing

Onze samenleving verandert. Er is sprake van een vergrijzing en met deze vergrijzing krijgen we te maken met andere prioriteiten. Dat is soms moeilijk en kan leiden tot keuzes die moeilijk uit te leggen zijn. Vooral niet aan de mensen die het overkomt of die door deze keuzes geraakt worden. Soms van de een op andere dag.

Meer informatie

De organisatie wil op deze dag laten zien dat ouderen een plaats verdienen in de samenleving. Wat dat allemaal inhoudt lees je via de website van het Nationaal Ouderenfonds.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:vrijdag 04 oktober 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie