Search
Close this search box.

Open Monumentendag 2024

Datum

zaterdag - zondag 07 - 08 september 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: 7 en 8 september 2024.

Op 7 en 8 september 2024 vindt de Open Monumentendag plaats. Het stelt je in de gelegenheid om gratis een of meer monumenten te bezoeken.

Doel

De Open Monumentendag is er met een reden: de toegankelijkheid van monumenten te vergroten. Het wordt aantrekkelijk gemaakt om op 7 en 8 september de monumenten te bezoeken, bijvoorbeeld omdat er extra activiteiten georganiseerd worden.

Hoewel de monumenten op twee dagen toegankelijk zijn, spreek je nog steeds van Open Monumentendag.

Eerste Open Monumentendag

In 1987 was de eerste editie van Open Monumentendag. Die werd georganiseerd naar een Frans voorbeeld. Later werd samengewerkt in Europees verband (1989), wat men vandaag de dag nog steeds doet via de European Heritage Days.

Welke monumenten?

Het is ondoenlijk om alle monumenten op te noemen die je kunt bezoeken. Twijfel je of een monument te bezoeken is, kijk dan op deze pagina deze pagina. De zoekmachine stelt je in staat om uit te vinden of een monument inderdaad toegankelijk is of niet.

Donaties en steun

Donaties en steun zijn altijd welkom. De Stichting Nederland Monumentenland roept mensen daarom op om te doneren of op een andere manier te steunen. Meer informatie is te vinden via deze pagina.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zaterdag - zondag 07 - 08 september 2024
  • Tijd: Hele dag

Meer informatie

Meer informatie
Categorie

Organisator

Open Monumentendag
Website
https://www.openmonumentendag.nl/
Meer informatie