Search
Close this search box.

Open Monumentendag 2025

Datum

zaterdag - zondag 13 - 14 september 2025

Tijd

Hele dag
Wanneer: 13 en 14 september 2025.

Het thema van de Open Monumentendag 2025 is “Architectonisch Erfgoed.” Je kunt op 13 en 14 september 2025 terecht bij tal van monumenten door heel Nederland.

Net zoals in voorgaande jaren is het bezoek aan de monumenten op deze dag gratis. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met monumenten, waarvan je soms misschien niet eens wist dat ze bestonden. Een makkelijke manier om uit te zoeken welke monumenten er in jouw woonplaats te vinden zijn is door gebruik te maken van de zoekmachine op deze pagina.

1987

De geschiedenis van de Open Monumenten Dag gaat terug tot 1987. Toen was het ‘gewoon’ nog een dag. Pas later besloot men dat het twee dagen werden. Toch hield men vast aan de bestaande naam. Het doel is altijd hetzelfde gebleven: op de toegankelijkheid van monumenten te vergroten.

Dat is zeker het geval op 13 en 14 september. Dit jaar is het thema “Architectonisch Erfgoed.” Wil je daarover meer weten, kijk dan op de website van Open Monumentendag. Het thema zal uitvoerig behandeld worden op deze website, wanneer het zover is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Open Monumentendag? Dan lees je dit via deze pagina.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zaterdag - zondag 13 - 14 september 2025
  • Tijd: Hele dag

Meer informatie

Meer informatie
Categorie

Organisator

Open Monumentendag
Website
https://www.openmonumentendag.nl/
Meer informatie