Search
Close this search box.

Systembeheerdersdag

Datum

zondag 28 juli 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 28 juli.

Voluit is het op 28 juli System Administrator Appreciation Day. In het Nederlands spreken we van Systeembeheerdersdag. Tijd om op deze dag aardig te zijn voor de personen die de computersystemen onderhouden en beheren die dag.

Ben je zelf niet werkzaam als systeembeheerder en heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem. Er is een website die je verder helpt. Verwacht geen toeters en bellen, want de website is simpel en geeft je meteen de juiste informatie. Bijvoorbeeld hoe je de persoon of personen in het zonnetje kunt zetten. Met pizza, ijs, cadeaubonnen of confetti. Cadeautjes in het algemeen zijn altijd goed, zo meldt de website.

Weet je niet precies wat een systeembeheerder is, geen zorgen. Het gaat om iemand die je verder helpt op computergebied, die op de achtergrond zaken voor je in de gaten houdt of iemand die je bij staat om erger te voorkomen. Het is ook iemand die je helpt wanneer je – laten we eerlijk zijn – de boel verpest hebt. Geef toe, dat komt voor. Je kunt niet altijd anderen de schuld geven. Dat gaat eenvoudigweg niet. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, want het werk van ‚een‘ systeembeheerder is divers.

Er zijn veel dagen die bepaalde beroepen eren. Denk aan mensen in de zorg. Of andere beroepen die mensen ondersteunen. Ja, waarom dan geen systeembeheerders? Vandaar dus dat er een dag is voor sysadmins. De Systeembeheerderdag en die is op 28 juli. Het is alleen wel jammer dat dit doorgaans wel een dag is die valt binnen de vakantieperiode…

Meer informatie is terug te vinden via de wat basic website sysadminday.com. Die website bewijst: de eigenaar is blijkbaar verzot op taart. Dat geldt overigens niet voor iedere systeembeheerder. Pas dus op daarmee. Voordat je het weet moet je de taart zelf opeten…

Herkomst

Anders dan dat je zou denken, is de dag er eigenlijk nog niet eens zo lang. De geschiedenis gaat terug tot 2000. Het idee is afkomstig van Ted Kekatos. Hij was destijds werkzaam als systeembeheerder en zag in een advertentie voor een printer van HP dat een andere systeembeheerder overladen werd met cadeau’s na de installatie van een printer. Hij vroeg zich af waarom hem dit nooit overkwam en zo werd deze dag eigenlijk ‚geboren,‘ zoals je in dit artikel van Tweakers kunt lezen.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zaterdag - zondag 27 - 28 juli 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie