Search
Close this search box.

Wereld Droomdag

Datum

woensdag 25 september 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd

Wanneer: jaarlijks, 25 september. 

Er wordt weleens gezegd: “Durf te dromen.” Dat doe je zeker op Wereld Droomdag (Engels: World Dream Day). Deze dag staat in het teken van vervulde en onvervulde dromen. 

Dromen kunnen werkelijkheid worden. Dan hebben we het niet over de giraffe waar je een ritje op kunt maken door die drukke winkelstraat… tenzij… 

Wereld Droomdag

De dag is een idee van Ozioma Egwuonwu, die in 2012 verbonden was aan de Columbia University. Nee, het ging dus niet om de dromen die je ’s nachts hebt. Daar gaat het nog steeds niet om. Het gaat om je wensen. Om de dingen waarvan je hoopt dat deze ooit uit gaan komen. Om de zaken waarmee je bezig kunt zijn om een doel te bereiken. Die dingen staan centraal op deze dag. Op deze dag is het de bedoeling dat je deze deelt met de rest van de wereld, om jezelf aan te sporen wat daarmee te doen.

Terug naar de giraffe…

Stel dat het wel je droom is om dat te bereiken, wat moet je daar dan voor doen? Wat moet je doen om dit te bereiken? Heel realistisch zal die droom niet zijn. Laten we eerlijk zijn. De kans zal niet heel groot zijn. Andere dromen kunnen wel realistischer zijn. Je kunt alleen denken dat ze niet realistisch zijn.

Doelen en inspiratie

Dromen kunnen de aanzet zijn om doelen te verwezenlijken. Ze kunnen er ook voor zorgen dat anderen hierdoor geïnspireerd raken. Het kan de aanzet zijn tot verandering. Dat is waar het om gaat op deze Wereld Droomdag.

Meer informatie

Wil je meer informatie lezen over deze dag? Kijk dan eens op worlddreamday.org.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:woensdag 25 september 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie