Search
Close this search box.

Wereld EHBO Dag

Datum

maandag 09 september 2024
Wanneer: jaarlijks, 9 september.

Om aandacht te vragen voor het belang de eerstelijns spoedeisende zorg, de EHBO, is er de Dag van de EHBO. Deze dag kennen we ook wel als de Internationale Dag van de Eerste Hulp of de International Day of the World First Aid Day. 

2000

De Dag werd in het leven geroepen door het Internationale Rode Kruis in samenspraak met de Rode Halve Maan in 2000 en is vastgesteld op 9 september. Op deze dag moeten mensen ervan bewust gemaakt worden wat het belang is van de levensreddende eerste hulp en het belang van een toegankelijkheid van de zorg. Vooral in gebieden waarin dit niet of nauwelijks mogelijk is. Denk dan aan oorlogsgebieden of gebieden die door natuurgeweld zijn getroffen. 

Meer informatie

Vanzelfsprekend is meer informatie over dit onderwerp terug te vinden op de website van het Internationale Rode Kruis. Er is ook een Nederlandstalige website van het Rode Kruis beschikbaar. Op deze website lees je wat de Nederlandstalige tak van de hulporganisatie allemaal doet. Als het gaat om het onderwerp EHBO is er een apart gedeelte beschikbaar.

App

Het gedeelte dat over EHBO gaat bevat informatie over cursussen, geeft tips, bevat een webshop en toont een link naar een eigen app. Het gebruik van deze app is helemaal gratis.

De EHBO-app is er voor Android en iOS. Beschouw de app als een mobiele databank voor allerlei verschillende situaties waarbij medisch handelen vereist is. Wel geldt dat je bij twijfel altijd medisch advies moet inwinnen bij professionals. De app downloaden is mogelijk via deze link.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:maandag 09 september 2024
Categorie

Organisator

International Committee of the Red Cross
Website
https://icrc.org