Search
Close this search box.

Wereld Ergotherapiedag

Datum

zondag 27 oktober 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 27 oktober.

De World Federation of Occupational Therapists (WFOT) besloot om 27 oktober uit te roepen tot World Occupational Therapy Day. In het Nederlands is dat Wereld Ergotherapiedag. Dit is de dag waarop ergotherapie centraal staat.

Wat is ergotherapie?

Het gaat om een paramedische disclipline waarbij de behandeling erop gericht is om mensen die door ziekte, een beperking of een ongeluk (weer) in staat te stellen om ‘iets’ te laten doen. Heel lang geleden kenden we ergotherapie als arbeidstherapie.

Het doel van de therapie kan uiteenlopend zijn. Zo kan het de bedoeling zijn om een persoon in staat te stellen om bepaalde zaken weer te laten uitvoeren of juist te laten uitvoeren, de productiviteit te vergroten of deel te nemen aan het maatschappelijk leven. In andere gevallen gaat het om een oplossing die gericht is op het gebied van wonen, mobiliteit of vrije tijd.

Beroepsverenigingen en websites

De WFOT is de internationale organisatie die besloot dat er een dag moest komen voor ergotherapie. Via deze website lees je meer over dit onderwerp. Er is ook een Nederlandse beroepsvereniging van ergotherapeuten. De website is terug te vinden via ergotherapie.nl. De Vlaamse vereniging heeft ook een eigen website en die is terug te vinden via ergotherapie.be.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:zondag 27 oktober 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

World Federation of Occupational Therapists (WFOT)
Website
https://wfot.org/