Search
Close this search box.

Wereld Neushoorndag

Datum

vrijdag 22 september 2023
Verlopen

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 22 september. 

Jaarlijks vindt Wereldneushoorndag plaats op 22 september. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de neushoorn. Het gaat al jaren niet goed met de populatie van deze zoogdieren. De dag is was een initiatief van het World Willdlife Fund (WWF) en werd dankzij de inspanningen van de Verenigde Naties (VN) een internationale bijzondere dag.

Het is even zoeken naar de informatie op de website van het WWF als het gaat om deze dag. De informatie is in ieder geval te vinden op deze locatie. De informatie is in ieder geval wel te vinden via een speciale VN-website. De informatie is alleen wel zeer beperkt. Dat geldt niet voor de informatie die aangeboden wordt via World Rhino Day.

Bedreigde diersoort

Het gaat niet goed met de populatie neushoorns. Er zijn nog maar vijf soorten neushoorns over. Voor al deze soorten geldt dat ze allemaal bedreigd worden.

Wanneer je aan een neushoorn denkt, dan denk je aan de hoorn en juist dan denk je aan de bedreiging. Toch hoeft dit niet altijd de voornaamste reden voor de bedreiging te zijn. In veel gevallen is dit de reden. Ook klimaatverandering speelt een belangrijke rol. Daarnaast wordt het leefgebied steeds kleiner.

Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat er nog maar 27.000 neushoorns op de wereld te vinden zijn volgens de Nederlandstalige website van het Wereld Natuurfonds.

In Azië wordt de hoorn van de neushoorn wanneer gemalen gezien als een medicijn. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat er een geneeskrachtige werking uitgaat hiervan.

Om aandacht te vragen voor de bescherming van deze grazende reuzen is er de Wereld Neushoorndag. Wellicht dat er ooit een tijd aan zal breken dat de dag er alleen nog maar is om feest te vieren. Dat de dag dan zal bestaan uit de herdenking dat de populatie gegarandeerd werd.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:vrijdag 22 september 2023
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

World Wildlife Fund (WWF)
Website
https://wwf.panda.org/?referer=wwforg

Andere Organisatoren

United Nations/Verenigde Naties
Website
https://www.un.org/en/