Search
Close this search box.

Wereld Normalisatiedag

Datum

maandag 14 oktober 2024

Tijd

Hele dag
Wanneer: jaarlijks, 14 oktober.

Zelfs in een wereld waarin we graag uniek willen zijn en waarin we graag af willen van eenheid zijn er bepaalde standaarden noodzakelijk. Omwille van die standaarden en het werk dat talloze professionals verricht hebben en verrichten is er de Wereld Normalisatiedag (Engels: World Standards Day of International Standards Day). Deze dag vindt ieder jaar plaats op 14 oktober.

Oprichting ISO

De dag is niet gerelateerd aan de oprichting van de International Organization for Standardization (ISO). De datum waarop deze organisatie werd opgericht was op 23 februari 1947. Wel speelde de oprichting een rol. De bijeenkomst die een jaar eerder plaatsvond op 14 oktober 1946 en waar de dag aan gekoppeld is, speelde een rol bij de oprichting van de internationale organisatie voor standaarden. Overigens is dit niet de enige wereldwijde organisatie die zich bezighoudt met standaarden. Denk bijvoorbeeld aan de International Electrotechnical Commission (IEC) of de International Telecommunication Union (ITU).

Eerste Wereld Normalisatiedag

De eerste keer dat Wereld Normalisatiedag plaatsvond was op 14 oktober 1970. Sinds die tijd werken ISO, IEC en ITU samen om deze dag gestalte te geven, zoals je leest via deze pagina.

Meer informatie

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:maandag 14 oktober 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie