Search
Close this search box.

Wereld TOS Dag 2023

Datum

vrijdag 20 oktober 2023
Verlopen

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: 20 oktober 2023.

In oktober staat we stil bij mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dit doen we op Wereld TOS Dag. In het Engels spreken we van de International Developmental Language Disorder Awareness Day. In 2023 wordt deze dag gehouden op 20 oktober.

Wat is een taalontwikkelingsstoornis?

De dag is er om aandacht te vragen voor mensen met een taalontwikkelingsstoornis wereldwijd. Niet voor iedereen is dat begrip duidelijk, dus waar gaat het precies om?

Het volgens de website Wereld TOS Dag om ongeveer 266.000 kinderen en jongvolwassenen. Dat is een aanzienlijke groep. Het gaat dan om personen bij wie de hersenen ervoor zorgen dat de taal minder goed verwerkt kan worden. Hierdoor is het leren van een taal moeilijker dan voor anderen. Juist daarom is het zaak dat een goede diagnose in een vroegtijdig stadium gesteld kan worden. Professionals moeten daarom weten dat er zoiets bestaat als een taalontwikkelingsstoornis. De signalen moeten bekend zijn en ook moet bekend zijn welke opties er zijn, zodat de achterstanden niet nog groter worden. Er is behandeling mogelijk, net zoals begeleiding.

Meer informatie

Een dag als vandaag vestigt de aandacht op de groep kinderen en jongvolwassenen. Dat niet alleen ook de behandelmethoden en begeleiding staan centraal. Meer over is te vinden via de Nederlandstalige website Wereld TOS Dag. Wil je meer verdieping, dan is er ook een Engelstalige website over dit onderwerp: Raising Awareness for Developmental Language Disorder. Deze website is hier terug te vinden.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:vrijdag 20 oktober 2023
  • Tijd: Hele dag

Organisator

Raise Awareness of Developmental Language Disorder (DLD)
Website
https://radld.org/

Andere Organisatoren

Wereld TOS Dag
Website
https://wereldtosdag.nl/