Search
Close this search box.

Werelddag voor de vriendelijkheid

Datum

woensdag 13 november 2024

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 13 november.

Op 13 november vindt de Werelddag voor de vriendelijkheid plaats. De Engelstalige naam voor deze dag is World Kindness Day. De geschiedenis van deze dag gaat terug tot de jaren negentig. De dag is een initiatief van de World Kindness Movement.

Over World Kindness Movement

De World Kindness Movement zag het levenslicht op 20 september 1997. Ongeveer een jaar later, op 13 november 1998 was de eerste editie van World Kindness Day een feit. De organisatie is een NGO die erop gericht is om personen en naties te verbinden om te komen tot een meer vriendelijke wereld, aldus de verklaring op de website. De doelstellingen van de organisatie zijn:

  • Het bewustzijn van de organisatie wereldwijd te vergroten.
  • Ideeën en ervaringen die gericht zijn op zogeheten vriendelijkheidsprogramma’s te delen in de verschillende landen, wereldwijd.
  • Internationale samenwerking te vergroten.

Deze dag is er niet alleen om de doelstellingen van de organisatie te benadrukken. Het is dus niet alleen een promotie voor de organisatie. De dag is er ook om mensen stil te laten staan bij vriendelijkheid en menselijkheid.

Het maakt volgens de organisatie niet uit wat de achtergronden zijn van mensen. Vriendelijkheid is iets dat mogelijk moet zijn. Vandaar dat de organisatie nog steeds probeert om de dag internationaal erkent te laten worden door de Verenigde Naties.

UNESCO

Dat de dag nog niet officieel erkent is, houdt niet in dat de VN of aan de VN-gerelateerde organisaties er niet over schrijven. Neem nu bijvoorbeeld UNESCO. Op deze pagina lees je bijvoorbeeld wat deze organisatie erover geschreven heeft.

Noodzaak

De vraag is natuurlijk: is een dag als deze echt nodig? Zou niet iedere dag een dag moeten zijn die in het teken staan van vriendelijkheid? Zolang vriendelijkheid geen standaard is, blijft een dag van bewustwording zoals deze een noodzaak. Dus ja, een dag als deze is dus een noodzaak.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:woensdag 13 november 2024
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

World Kindness Movement
Website
https://www.theworldkindnessmovement.org/