Search
Close this search box.

Wereldvoedseldag

Datum

vrijdag 16 oktober 2026

Tijd

Hele dag

Locatie

Wereldwijd
Wanneer: jaarlijks, 16 oktober.

De internationale dag die de oprichting van de internationale organisatie voor voedsel en landbouw van de Verenigde Naties (VN) markeert noemen we Wereldvoedseldag. Deze dag is op 16 oktober van ieder jaar.

Oprichting FAO

Op 16 oktober 1945 werd de Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) opgericht. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is de Nederlandse naam van deze VN-organisatie. De organisatie heeft als doel om honger te bestrijden. Sinds de oprichting is dat doel nooit behaald. Desondanks is het iets dat jaarlijks centraal staat op deze dag, naast het benadrukken van voedselzekerheid. Voor het programma van de FAO, het World Food Programma, kreeg de organisatie in 2020 de Nobelprijs voor de Vrede.

Wereldvoedseldag is er sinds 1979. Sinds 1981 is de dag voorzien van een thema, waarmee de actiepunten voor het jaar benadrukt worden.

Meer informatie

Meer informatie over de FAO is terug te vinden op de speciale website van de organisatie, die bereikbaar is via fao.org. Er is op die website ook een pagina te vinden over World Food Day, zoals hier te zien is.

Tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:vrijdag 16 oktober 2026
  • Tijd: Hele dag
Categorie

Organisator

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)
Website
https://www.fao.org/home/en

Andere Organisatoren

United Nations/Verenigde Naties
Website
https://www.un.org/en/