Search
Close this search box.

Het zorgde voor wat reacties…

De titel Vegan, zonder smaak is het artikel dat mijn recensie bevat van de Vegan Juicy Steak van Lidl. Dit artikel leverde een aantal reacties op. Niet iedereen is het met me eens dat deze vleesvervanger minder smaakvol is dan andere producten. Ja, het zorgde voor wat reacties…

Inmiddels heb ik tal van recepten mogen ontvangen voor het bereiden van de Vegan Juicy Steak, waarvoor dank! Het is fijn dat mensen meedenken.

Smaak

Het is een kwestie van smaak, gaat zeker op voor mijn test destijds. Dat was op 11 maart. Net voordat Nederland tot stilstand kwam, al had dat weinig te maken met de Vegan Juicy Steak die ik destijds at. Wat wel veranderde, sinds de introductie van corona/COVID-19 werd het proeven van dit soort producten een beetje naar de achtergrond geschoven.

Natuurlijk is het goed dat Lidl de moeite heeft genomen om te komen tot een uitbreiding van het assortiment. Niet iedereen wil vlees of vis eten. Een goede supermarkt doet daarom moeite om producten voor de steeds groter wordende groep flexitariërs, vegetariërs en veganisten te bieden. De tijd dat je het alleen maar moest doen met producten uit de diepvries (waarmee niet mis hoeft te zijn overigens), is voorbij.

Waarom kom ik dan weer terug op dit artikel. In het artikel kun je lezen dat mijn rapportcijfer erg laag is. Misschien is een goede uitleg daarom op zijn plaats.

Sinds mijn achttiende eet ik geen vlees meer. Ik eet dus een groter deel van mijn leven (26 jaar) geen vlees dan dat ik dit wel deed. Toen ik op mijn achttiende besloot geen vlees meer te eten was het aanbod zeer beperkt. Dat gold niet alleen voor het aanbod in supermarkten. Wilde je uit eten gaan, dan was het een zoektocht naar een geschikt restaurant. Die tijd is gelukkig voorbij. Juist daarom vind ik het leuk om met de rest van de wereld mijn ervaringen te delen. Die ervaringen hoeven niet altijd gelijk te zijn aan je eigen ervaringen. Het recenseren van eten is een lastige kwestie. Wat voor de een lekker is, dat hoeft niet voor de ander lekker te zijn.

Next Level

De Vegan Juicy Steak werd door Lidl gepresenteerd met de Next Level-producten. Als het om deze laatste producten gaat, dan lijken die qua uiterlijk verdacht veel op de producten van Beyond Meat. Beyond Meat is alleen een stuk duurder. De producten van Lidl staan bekend om de fijne of fijnere prijzen. Al moet je de vraag stellen of het echt allemaal wel zo goedkoop is. Voor A-merken ben je bij Lidl niet echt aan het juiste adres. Dat heeft alles te maken met de formule van deze, van oorsprong Duitse, prijsvechter. Men heeft een eigen assortiment en kijkt goed naar wat anderen doen. Daar is niets mis mee. Het is eigenlijk best slim.

Een product dat je bij een andere supermarkt voor een duurder bedrag koopt, kan onder een net iets andere naam bij Lidl net zo goed zijn. Hoe zit het dan met de Vegan Juicy Steak?

Uitgangspunt van de recensies die ik eerder schreef was altijd simpel: volg de instructies op de verpakking. Dat deed ik voor alle producten die ik recenseerde. Wanneer ik dit in de toekomst weer ga doen, dan zal dit ook leidend zijn. Staat er op de verpakking dat je iets zeven minuten moet bakken in olie of in boter, dan doe ik dit ook. Op basis van de instructies die de fabrikant levert, moet iets eetbaar zijn. Is dit niet het geval, dan vermeld ik dit.

Wat ik wel doe is producten een tweede kans geven. Mocht een eerste smaaktest niet zo goed uitpakken, dan kijk ik een paar weken later of het echt iets is. Waar nodig pas ik het artikel aan. In het geval van de Vegan Juicy Steak gold dat dit niet van toepassing was. De eerste keer maakte ik gebruik van boter. De tweede keer van olijfolie. In beide gevallen was de structuur erg fijn (zoals ik ook netjes vermeld heb), net zoals de kleur. De smaak bleef achter. Laat dit nu juist een punt van aandacht zijn voor sommige lezers.

Dat mijn artikel als een van de eersten tevoorschijn komt wanneer je via Google zoekt naar recensies over de Vegan Juicy Steak is niet echt mijn schuld. Daarvoor moet je bij Google zijn. Nu weet ik niet wat dit artikel zal doen. Voor de zekerheid heb ik een link toegevoegd aan het originele artikel. Zodat je mijn aanvulling kunt lezen.

De suggesties die ik ontving waren vriendelijk. Ik zou de burger anders moeten bakken. In de recensies richt ik me op een zo breed mogelijk publiek. De meeste mensen zijn geen fulltime vegetariërs of veganisten. Dat zijn flexitariërs. Niet iedereen is bekend met het bakken van dit soort producten, dus wat zou men doen? Juist, de instructies volgen! Dat is dan ook wat ik gedaan heb. Of ik hierbij wel of geen kokosolie of wat voor soort olie had moeten gebruiken doet niets af aan de instructies.

De artikelen die ik schrijf informeren jou als consument over vegetarische en veganistische producten. Ze zijn ook een beetje bedoeld als aansporing voor de makers ervan. Of ze soms iets meer willen doen. Vandaar dat ik producten meerdere kansen wil geven. Dat geldt zeker ook voor de Vegan Juicy Steak, wanneer er aanleiding voor zou zijn. Denk dan aan een nieuw recept of zelfs een nieuwe verpakking.

Tegenhouden?

Moet je door de recensie die ik schrijf je laten tegenhouden? Vooral niet! Ik geef een mening gebaseerd op een product dat ik bereid heb op basis van de instructies van de fabrikant. Dat je zelf een interessante andere manier gevonden hebt, dat is prima! Heel goed zelfs. Je bent verder gaan kijken, al dan niet geleid door mijn artikelen/ recensies. Blijf daarmee vooral doorgaan. Het is voor mij ook leerzaam.

Derde kans?

Waarschijnlijk ben je benieuwd of de Vegan Juicy Steak een derde kans zal krijgen. Er is maar een manier om daarachter te komen. Door de website en mijn social mediakanalen goed in de gaten te houden.

Lees ook

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!