Search
Close this search box.

IKEA weet wat belangrijk is

De laatste dagen is er wat discussie over het verschonen van baby’s in openbare toiletten. Helaas zijn de mogelijkheden daarvoor beperkt. Toen ik dit weekend IKEA bezocht, zag ik dat het mogelijk was om je kind te verschonen alle toiletten. Ook die voor de heren. Daarom zeg ik: IKEA weet wat belangrijk is.

Het is niet het grootste probleem waarmee we te maken hebben in deze wereld. Er zijn natuurlijk veel grotere problemen waarover ik zou kunnen schrijven. Zelfs wanneer het gaat om emancipatie. Toch is dit een van de zaken die ook de aandacht verdienen. Ook dit valt in de categorie emancipatie.

Gelukkig zijn mijn twee kinderen uit de luiers. Toen dat wel het geval was, moest ik allerlei moeite doen om als man een goede plaats te vinden om die luiers te verschonen. De opties waren beperkt. Ik kon ervoor kiezen om de dames toiletten te gebruiken of de toiletten die eigenlijk gebruikt werden voor de personen in ene rolstoel. Tenzij ik een bezoek bracht aan IKEA.

Uitzondering

Het lag het moment, maar aan het bedrijf. IKEA is nog steeds een uitzondering. Nog steeds is IKEA namelijk een uitzondering. Veel restaurants, winkels en andere publieke plaatsen hebben geen voorzieningen in de herentoiletten waar je een baby kunt verschonen. Dat niet alleen, want er zijn genoeg plaatsen waar het helemaal niet mogelijk is. Of dan zijn er nog de plaatsen waar men voor het gemak maar heeft gezegd: Doe het maar in het toilet voor de personen in een rolstoel. In dat laatste geval ontneem je daarmee de kans voor die personen om gebruik te maken van het toilet.

Vandaag de dag gaan mijn kinderen zelf naar het toilet. Nog steeds is het iets dat me bezighoudt. Vooral omdat ik dan denk aan de gedachte waarom het verschonen beperkt zou moeten zijn tot het damestoilet. Waarom is dit zo? Dit is iets dat indruist tegen emanicpatie.

Er zijn experts die van mening zijn dat het aanbieden van meerdere opties juist leidt tot iets anders, namelijk: vandalisme. Dat hangt natuurlijk af van wat voor soort voorzieningen je aan wilt bieden, natuurlijk.

Opvallend is wel dat bij IKEA er geen sprake is van vandalisme.

Dacht je dat ik de enige ben die erover schrijft? Kijk dan eens naar de onderstaande Instagram post.

Instagram Donte Palmer
Instagram Donte Palmer,

Afbeelding aan de bovenkant van deze pagina: Unsplash.

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!