Search
Close this search box.

Meer dan alleen schoenen naast de snelweg…

Het Mysterie van de regionale zender Omroep West ging op zondag 9 juli over de vraag waarom we er soms schoenen naast de snelweg gevonden worden. De vraag is beantwoord in het artikel alleen worden er meer dan alleen schoenen naast de snelweg gevonden. Een binnentent, zwarte stoel, picknickkleed en een wasrekje bijvoorbeeld. 

Meer dan alleen schoenen naast de snelweg…

Gelukkig voor de bezoekers van de website en van het radioprogramma waarin de vraag waarschijnlijk behandeld zal zijn: er is een antwoord gegeven op de vraag waarom er regelmatig schoenen te vinden zijn naast de snelweg. Al is het antwoord niet helemaal gegeven, want voor sommige schoenen is eenvoudigweg geen verklaring te bedenken. 

Schoenen die herleidbaar zijn tot vrachtwagenchauffeurs zijn nog logisch verklaarbaar. Alleen kinderschoenen of damesschoenen met hak zijn minder logisch verklaarbaar. In het laatste geval zou ik zeggen dat het zou kunnen gaan om een vrouwelijke chauffeur overigens. 

Alles leuk en aardig, maar hoe zit het dan met de binnentent, de zwarte stoel, het picknickkleed en het wasrekje? Beter gezegd: hoe zit het dan met de binnentent, de zwarte stoel, het picknickkleed en het wasrekje, die op de A50 ter hoogte van hectometerpaaltje 167 gevonden werden op 30 juli 2017? 

Die spullen waren dus van ons. Mysterie opgelost. 

A50 De Slenk
A50 De Slenk.
Bron: Google Maps.

Hectometerpaaltje 167

Waar precies hectometerpaaltje 167 te vinden is op de A50 durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik weet wel dat ergens daar in de buurt Verzorgingsplaats De Slenk te vinden is. Dat was waar we op 30 juli om even voor drie uur de melding deden bij Rijkswaterstaat. Over wat verloren voorwerpen. 

“Ik zie wat!”

De melding bij Rijkswaterstaat.
De melding bij Rijkswaterstaat.

Dat waren de woorden van de oudste. Die zag wel vaker ‘wat’ en dat was daarom weinig reden tot paniek. Totdat ik ook ‘wat’ zag. Dat ‘wat’ bleek later de binnentent te zijn. De oudste had dus al eerder gezien hoe vermoedelijk de stoel, het picknickkleed of het wasrek verdwenen uit de dakkoffer. 

Er was niets meer te zien, zo merkten we na een snelle stop op de vluchtstrook. Wel werd duidelijk dat een kledingstuk tussen het slot van de dakkoffer had gezeten, waardoor het leek alsof deze was afgesloten. Het grappige was, we vertrokken vanuit Brabant en eigenlijk had het dus overal al kunnen gebeuren. Kortom, dat we de voortent zagen verdwijnen was dus mogelijk niet te plaats waar de andere spullen verdwenen. 

Het wasrekje werd uiteindelijk wel teruggevonden. De stoel en het picknickkleed zijn tot op de dag van vandaag spoorloos. Zonde, want de stoel zat zo lekker. De binnentent was een paar keer overreden, voordat deze terechtkwam in de struiken in de berm. 

In overleg met de verzekering kregen we de binnentent vergoed. Dit kwam doordat de maker van de tent nog een extra showmodel over had. 

Dus, alles goed opgelost? Uiteindelijk wel. Op het moment dat het gebeurde ging het allemaal wat minder handig. Ik wilde langs de snelweg lopen om te controleren of ik wat kon vinden. Een zeer onzalig en onveilig idee natuurlijk. De kinderen waren ervan overtuigd dat we echt nooit meer konden kamperen. Er waren tenslotte geen andere kampeermiddelen. Deze tent was echt het enige kampeermiddel dat voor ons beschikbaar was. Stel je voor, dan zouden we misschien nooit meer met vakantie gaan. Over vakantie gesproken, misschien moesten we anders maar daar blijven, op die parkeerplaats, vond de oudste. Gewoon omdat het veiliger was. De jongste vond dat we door konden rijden, maar dan mochten we echt niet te hard rijden. Best handig, wanneer je op de snelweg rijdt. 

Er was een tijd dat ik dacht dat de ergste episode in onze vakantie geschiedenis dat moment was waarop de oudste besloot om op eigen houtje Bastogne te gaan verkennen. Dat viel mee, want die verkenning bestond uit het verkennen van de plaatselijke HEMA en duurde vijf minuten. Daarna dacht ik dat de ergste episode eruit bestond dat de oudste het een goed idee vond een stukje te gaan autorijden op de camping, toen wij de voortent van de caravan aan het opzetten waren en de auto werd gestart. Dat was allemaal totdat ik de binnentent voorbij zag vliegen en later bedacht: “Ach, wat was er eigenlijk zo erg aan een autorijdend kind op de camping?” 

Wasrekje

Dus, mocht je in 2017 een mooie stoel of een picknickkleed gevonden hebben, dan is dat mysterie ook weer opgelost! Of toch niet helemaal. Want wat is er precies met het wasrekje gebeurd? Interessant verhaal. Dat wasrekje was dus nog wel helemaal intact. Dat is wel bijzonder voor een waskrekje dat ik voor vijf euro gekocht heb. 

Meer informatie

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!