Search
Close this search box.

Net zoals bij McDonald’s

Mijn kinderen doen soms graag met mij mee als het gaat om het testen en proeven van nieuwe producten. Meestal is de uitkomst dat ze het toch niet zo lekker vinden. In dit geval waren het de Next Level Nuggets die erg positief werden ontvangen.

De Next Level Nuggets
De Next Level Nuggets

Even vergeten…

Laten we even vergeten dat het de vorige keer niet zo beviel, die nieuwe vegan producten van Lidl die ik uitprobeerde. De Next Level Burger was redelijk, maar de Vegan Juicy Steak was niet echt lekker te noemen. Dat vergeten we nu, want het is tijd voor de Next Level Nuggets.

Net zoals de Next Level Burger worden de Next Level Nuggets ook gemaakt door het Duitse bedrijf Vefo GmbH. Omdat een eerdere ervaring met de Next Level Burger redelijk was, ging ik ervan uit dat deze vegan nuggets misschien ook wat tegen zouden vallen.

Het is natuurlijk raar om een veganistisch product te vergelijken met dat van een bedrijf dat nog heel erg veel zou moeten veranderen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid. Het Amerikaanse McDonald’s zou er best meer aan mogen doen. Toch vergelijk ik het product ermee, want de nuggets lijken op die van McDonald’s. Zelf zou ik niet weten hoe ze smaken, want ik eet sinds mijn achttiende geen dieren meer. Daarom was het goed dat ik de beschikking had over een heus testpanel. Dit panel bestond uit mijn wederhelft en mijn kinderen. Aandachtspunt hierbij: sinds vorig jaar eet mijn dochter ook geen dieren meer. Dat besloot ze overigens zelf. Daarmee heb ik echt niets te maken gehad.

Structuur en smaak

De nuggets lijken dus qua uiterlijk veel op die van het bekende fastfoodmerk. Hoe zit dat met de structuur? Als grapje zegt men wel eens dat de vleesproducten van het fastfoodmerk niet bestaan uit echt vlees. Daarom zouden deze nuggets ook niet te vergelijken zijn met dierlijk vlees. Doe je dat wel, dan valt op dat de structuur redelijk overeenkomt met die van bijvoorbeeld kip. Dat heb ik me laten vertellen, want kippen zie ik liever levend rondlopen in deze wereld.

De smaak is er een die overtuigend is. Een niet te nadrukkelijke smaak. Je zou bijna denken dat deze nuggets echt door een ander bedrijf geproduceerd zijn. Ze zoetzure chilisaus (eveneens veganistisch), past goed bij die van de nuggets.

Bakken

Voor het bereiden van deze nuggets maakt ik gebruik van Becel Olijf vloeibaar voor koken en bakken. Ik weet dat dit de gemakkelijke weg is, want dit is niet hetzelfde als gewone boter of olie. Ik koos voor een gemakkelijke weg, omdat ik er zeker van wilde zijn dat de nuggets niet te flauw zouden worden. Daarover hoefde ik me weinig zorgen te maken. Ik vermoed dat olie de nuggets nog beter zouden laten bakken. Met name tegen het einde twijfelde ik erover of ik misschien net iets te weinig Becel gebruikt had.

Wanneer je de nuggets wilt bakken, dan doe je dit tussen de vijf en zeven minuten. Ik koos voor een veilige weg, zes minuten. Wel moest ik ze regelmatig omdraaien. Daarmee voorkom je aanbakken.

Niets negatiefs?

Is er dan niets negatiefs te melden over deze vegan nuggets? Misschien dat er wat weinig in een pak zitten en dat de houdbaarheidsdatum wat beperkt(er) is.

Rapportcijfer

Deze keer is het lastig om een rapportcijfer te geven. Geef ik een te laag cijfer, dan wekt dit de suggestie dat de nuggets niet goed zouden zijn. Dat zijn ze wel. Geef ik een te hoog cijfer, dan valt er niets meer te verbeteren.

Daarom is mijn rapportcijfer een verdiende acht. Verbeterpunten zijn: de hoeveelheid nuggets en de manier waarop de nuggets verpakt zijn. Dat heeft vooral te maken met de kartonnen verpakking. Na een paar dagen wordt deze verpakking misschien wat ‘nat.’ Gelukkig zitten de nuggets in een aparte plastic verpakking. Laat dat nu net weer iets zijn dat aandacht vraagt. Waarom nog een verpakking in een verpakking.

De Next Level Nuggets na bereiding.
De Next Level Nuggets na bereiding.

Rapportcijfer: 8

Jouw suggestie of product

Als rapportcijfer dus een acht. Op naar nieuwe uitdagingen voor nu. Heb jij een suggestie of wil je jouw product laten recenseren? Laat het dan weten!

Samenwerken?

Wil je samenwerken met De Goede Huisvader, dan verwijs ik je graag naar deze pagina.

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!