Search
Close this search box.

Nog steeds geen aanknopingspunten

Op 9 november 2018 schreef ik over de vermissing van Sophia Koetsier. Ze verdween tijdens een rondreis in Oeganda. In de vermissingszaak zijn er nog steeds geen aanknopingspunten. Zodoende leeft de familie van Sophia dus al sinds 28 oktober 2015 in onzekerheid.

Website

Omdat ik in februari 2022 begon aan het opnieuw indelen van deze website, kwam ik dit artikel tegen. Dit artikel schreef ik in 2018. Net zoals in 2022 het geval is, was er niets bekend over de vermissing van Sophia. Ondanks de zoektocht die nog altijd doorgaat.

In de Oegandese media krijgt de zaak zo nu en dan aandacht. Meestal is dat op of rond de verjaardag van Sophia (7 december). Afgezien van een foto op de website van de Politie, wordt er in Nederland weinig aandacht besteed aan deze vermissingszaak. In november 2020 besteedde de website Linda.nl nog aandacht aan de vermissing van Sophia.

Stage

Een stage van acht weken in een ziekenhuis in Kampala en daarna zou ze rond gaan reizen door Oeganda. Dat deed ze ook. Op 25 oktober 2015 nam ze afscheid van de medewerkers in het ziekenhuis. Daarna begon de rondreis. Dit deed ze samen met enkele reisgenoten. Op 28 oktober, de dag van haar vermissing, kwam het gezelschap aan in het Murchinson Falls National Park. Ze zou alleen even naar de wc gaan, maar het bleek de aanzet te zijn tot een langdurige vermissingszaak.

Zoektocht

De zoektocht begint met de aankomst van haar moeder op 30 oktober. Een zoektocht die tot op de dag van vandaag nog voortduurt. Via de website www.findsophia.org bekijk je updates van de zoektocht en lees je meer over Sophia. Doneren voor de zoektocht is via deze website ook mogelijk.

Aangrijpend

Aangrijpend zijn de berichten die op en rond de verjaardag van Sophia verschenen op de website. Over hoe haar familie haar zo erg mist. Een verschrikkelijke bijna zeven jaar van onzekerheid, die niet voor te stellen is. In ieder geval niet voor mij.

Sophia kende ik niet. Je kunt daarom de vraag stellen waarom ik terug kom op deze vermissingszaak. Waarom niet op andere zaken? Dat kan ik ook niet verklaren. Andere zaken zijn niet ‘minder.’ Er zijn andere vermissingszaken die zich veel langer geleden voordeden. Misschien is het, omdat uit alle berichten op de website die door de familie opgezet is spreekt hoe erg Sophia gemist wordt. Inderdaad, dat geldt voor meer slachtoffers.

Af en toe is het goed om terug te komen op onderwerpen waarover je eerder schreef. Dit is zeker een voorbeeld. Zodat er aandacht gegeven kan worden aan deze zaak.

Lees ook

Meer informatie is te vinden in het artikel dat ik schreef in 2018:

09-11-2018: En wanneer ze niet meer thuiskomen

Bron afbeelding: Pexels.

Ook interessant

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!