Search
Close this search box.

Pizza’s bakken op de CADAC Safari – het kan!

Natuurlijk maken wij onze pizza’s het liefste zelf. We kiezen er dan voor om de ingrediënten te selecteren die we wel willen. Toch komt het voor dat we een pizza in de supermarket kopen. Dat deden we ook tijdens deze kampeervakantie. Met behulp van onze CADAC Safari is het mogelijk pizza’s te bakken.

Voluit is de naam van deze gasbarbecue trouwens CADAC Safari Chef 2 Lite. Het grootste voordeel van deze barbecue is dat deze gemakkelijk meegenomen kan worden. Je kunt alle onderdelen vervoeren in een bijgeleverde tas. De tas gaat in ons geval nu al drie jaar mee. Anders dan de CADAC Skottelbraai is deze versie veel makkelijker. Waar je met de Skottelbraai tegen beperkingen aanloopt als het gaat om de verschillende soorten pannen, het alles tegelijk moeten bereiden en de ruimte die de Skottelbraai in neemt, kun je met de CADAC Safari eigenlijk alleen maar blij zijn.

Alles

Je kunt er alles op bereiden en wanneer je alle onderdelen van de voet afhaalt, dan is deze prima geschikt om je potje te op te koken. Ben je een fan van een mokkapot, geen zorgen: ook deze kun je er prima op gebruiken.

Pizza

De mogelijkheden van de CADAC Safari zijn bijzonder groot. Eerst dachten we dat het een simpel verkooppraatje was, dat bakken van pizza’s. Inmiddels weten we beter. De geribbelde plaat zorgt ervoor dat de pizza niet aanbakt. Wel is het verstandig om af en toe te wisselen. Heb je bijvoorbeeld twee pizza’s, dan leg je eentje onder de pan (je hebt er een van de pannen voor nodig, om als deksel te gebruiken). De ander leg je op de pan/ deksel. Deze wissel je na een paar minuten, om zo te voorkomen dat de bodem te snel is afgebakken. Dankzij de pan/ deksel maak je een eigen oven.

Vegetariërs en veganisten

Voor vegetariërs en veganisten geldt: ook dit systeem is uitermate geschikt voor jullie. Zelf eet ik ook geen vlees, dus ik weet precies hoe het is om dit apparaat te gebruiken voor andere doeleinden dan de standaard vleesvarianten. Met behulp van de verschillende roosters voorkom je dat jouw etenswaar in contact komt met vlees – indien van toepassing. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten; je zou er ook twee kunnen aanschaffen. De prijzen beginnen al bij 89 euro.

Oh ja, wij aten pizza zonder vlees.

Een pizza op de Cadac Safari.
Een pizza op de Cadac Safari.

De geschiedenis van CADAC (voluit Commercial And Domestic Appliance Company) begint in Zuid-Afrika. Dit land gaat er prat op dat men het land is van braaien. In Nederland leerde men dit bedrijf kennen dankzij de Skottelbraai, maar dit bedrijf levert meer en dus ook de CADAC Safari.

Jouw product?

Ben je op zoek naar een eerlijke en onafhankelijke recensie voor jouw product? Dan neem je contact op met De Goede Huisvader. Ik bespreek graag jouw product(en)!

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!