Search
Close this search box.

Wil de echte bedenker van de Mojito opstaan?

Op 11 juli is het Mojito Dag of Mojito Day. Dan is het de vraag: Wil de echte bedenker van de Mojito opstaan? Het antwoord op die vraag geven is best lastig. Wie bedacht de Mojito?

Wanneer je de verhalen mag geloven dat is de Mojito ‘geboren’ in Bodeguita del medio in Havanna. Men is daar maar wat trots op. Op de muur van deze bar staat zelfs een tekst geschreven door niemand minder dan Ernest Hemingway (21 juli 1899 – 2 juli 1961). Hij zou een vaste bezoeker van de bar zijn geweest en daarom een tekst achtergelaten hebben. De tekst luidt:

“My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita”

Wanneer je dit citaat mag geloven, dan had de schrijver een favoriete cocktail in Bodeguita del medio en in El Floridita. Wanneer je de tekst goed bekijkt, dan klopt er iets niet aan de tekst. De handtekening om precies te zijn. De letters G en Y wijken af van de handtekening die we kennen van Hemingway. Ook loopt de streep in de normale handtekening minder lang door.

De tekst in Bodeguita del medio.
De tekst in Bodeguita del medio.
Bron: Wikimedia Commons.
De handtekening van Ernest Hemingway
De handtekening van Ernest Hemingway.
Bron: Wikimedia Commons.

Nou hoeft dit geen groot probleem te zijn. Hemingway was misschien niet helemaal zichzelf toen hij dit op de muur schreef. Misschien had hij net een Mojito te veel op. Het zou kunnen… Wanneer je bedenkt dat de bar claimt de geboorteplaats te zijn van de Mojito mag je hierbij wel vraagtekens stellen. De bar opende de deuren in 1942. Is de Mojito dan zo ‘jong?’

De historie van de cocktail gaat verder terug in de tijd. Hoe ver precies, dat lees je op de pagina die over dit onderwerp gaat. Op 11 juli is het namelijk Mojito Dag of Mojito Day.

Ook interessant

240 miljoen pc's?

240 miljoen pc’s?

Volgens een berekening van Canalys zouden 240 miljoen pc’s na 2025 verdwijnen op de afvalberg. De ondersteuning door Microsoft van Windows 10

Lees verder »

Interessant artikel?

Is dit een waardevol of interessant artikel? Betuig je steun dan door dit artikel te delen via social media of ga een stap verder. Door een kopje koffie voor me te kopen! Dat doe je via de onderstaande optie.

Alvast bedankt!